Min klinik Akupunktur Wang Aarhus
Kinesisk medicin/akupunktur siden 1982
Egen klinik siden 1998
Registreret Alternativ Behandler (RAB)i akupunktur
Ægte kinesiske behandling...


Home


Diagnose


Akupunktur


Sugekopping


Moxa


Massage


Behandling


Sygdom


Pris


Tilskud


Om mig


Kontakt


Åbningstider


Artikel/avis


Besked
1. Hyppig og ringe vandladning
2. Ondt i fødder
 
Omtale om akupunktur fra avis, mv.
 

2. Ondt i fødder

10-04-10

1. Prolog

Denne artikel er ikke en reklame for behandling af noget bestemte sygdom. Det er blot et akademisk forsøg på, hvordan man bruger den kinesiske akupunktur teori/lægekunst i praksis.

2. Beskrivelse af symptomet

Patienten har ondt i fødder i omkring halvår. Især om morgen efter at man står op og står på jorden for den første gang om dagen.

3. Diagnose

Kvinde, 62 år. Tungen er lidt bleg. Lidt svagt pulsslag. Føler også ondt på noget sted på lænderegionen og benene. Har dårlig søvn om natten, vågner hver time. Menstruationen var stoppet for 8 år siden. Har gigt i knæet.

4. Analyse

En kombination af høj alder og ingen menstruation betyder, at patienten har underskud i Nyren, utilstrækkelighed i Qi og Blod. Disse medfør, at man har problem med knogle, især på lænderegionen og benene.

Symptomet som ondt i fødder er kendetegn af, at Leveren er svage og den kan ikke give tilstrækkelig næring til muskel og sene, der medfører, at man har ondt.

Nyren tilhører Vandet og Leveren tilhører Træet. Forhold mellem Vandet og Træet er som "mor" og "datter". Hvis "moren" er sygelige kan hun ikke føde sund børn. Derfor skal vi behandle Nyren for at forstærke Leveren og dermed kan vi forbedre tilstand i fødder.

5. Differentiering af Otte Principe

Indre og underskud.

6. Differentiering af Zang og Fu

Sygen findes hos Nyren og Urinblæren.

7. Behandlingsforlag

Selvom symptomet opstår i fødder skal vi dog kigge lang væk fra fødderne når vi skal vælge punkterne for behandlingen. Behandlingsprincip er, at vi skal forstærke Nyren, Qi og Blod, opretholde balance mellem Yin og Yang, fjerne blokering i meridianerne, og aktivere Qi.

8. Punktvalg

Hoved punkter er: BL23, BL25, BL27, BL57, KI3, BL60. Man skal overveje disse punkter og supplere eventuel med noget andet punkt ifølge dagens diagnose.

Disse punkter tilhører enten Nyre Meridian eller Urinblære Meridian. Forholdet mellem Nyren og Urinblæren er Indre – Ydre type. Ved at vælge disse punkter kan vi behandle problem i Nyren, Qi, Blod og Yin - Yang balance. For den pågældende patient har jeg valgt de punkter, hvor patient følte ondt, når jeg trykker på. At man føler ondt når noget bestemte punkt blive trykket på betyder, at det er dér, Qi er blokeret. Ved at bruge disse punkter kan vi fjerne blokering i meridianerne og aktivere Qi.

Akupunktur Wang (Aarhus)
Silkeborgvej 508
8220 Brabrand, Aarhus
Tlf. 5028 7356, 8618 0878
CVR: 20739371

Mandag-Fredag: kl. 09.00-16:30
Det er muligt at tilbyde behandling uden for normal bningstid.